Gressholmanfestivalen

02-03 Juli

2021

Info

Fredag og Lørdag
11 juli 2020
Kl.:
!

Det Harstadbaserte bandet De Øgliners ble stiftet i 1993.
Sjanger er irsk folkemusikk eller irsk pubmusikk inspirert av Dubliners.
Bandet var i utgangspunktet bemannet med 8 musikere, i tillegg til dagens besetning var Jan Otto Trudvang, Mona Stenhaug Johannessen, Kåre Kristiansen og Ola Steinvoll med. I dag er grunnstammen med 4 musikere tilbake. Musikerene er hentet fra forskjellige miljøer og har fellesnevner i gleden med å spille.

En uformell stil gjør av man fort kommer i kontakt med publikum og mye av repertoaret har allsang i seg. Etter å ha holdt på i 26 år gikk bandet i studio for på gøy å spille inn en av de eldste irske pubsangene man kjenner til ikledd nord norsk tekst.

Jon- Erik Henriksen er bandets stifter. Idéen fikk han etter en kanalbåtferie i Irland i 1992. Henriksen er også Harstad sin fremste Beatlestolker og det musikalske hjertet ligger i 60-tallet

Knut Erik Sundquist er født og oppvokst litt utenfor Tromsø. Han er en av verdens beste bassister i klassisk sjanger og gjorde Harstadværing av seg i 1993. Uten tvil sjarmøren i bandet.

Per Georg Kristiansen har hatt sin yrkeskarriere som musiker i Forsvaret Musikkorps Nord Norge. Klarinett er hovedinstrumentet og i bandet spiller han irsk blikkfløyte

Ketil Eilertsen er amatørmusikeren i bandet. Den irske håndtrommen Bodhrán er instrumentet. Helt siden sent 70-tall har interessen for teater og musikk vært sentralt for Eilertsen.

Trond Rogde er fotballentusiasten og musikeren som av og til fyller inn på bass for Sundquist. Det gjør han denne gangen på sommerfesten på Gressholman pluss at han synger på siste verset.

<<  Billeter

Egen seksjon for logoer/samarbeidspartnere vil komme her.

Hold deg oppdatert på våre nyheter!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.